PANNENKOEKJES MET BANAAN EN APPELMOES
Tijd
25 min
Porties
2 porties
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
- Havermout 50 gr
- Banaan 1 st
- Ei 4 st (2x heel, 2x alleen het eiwit)
- Appelmoes 1,5 el
Voor de roze topping:
- Roomkaas light 100 gr
- Rode bietensap 1 el (ik gebruik het sap wat in de verpakking van de voorgekookte rode bieten zit)
- Poedersuiker hoeveelheid naar smaak
Voor de garnering:
- Granaatappel pitjes hoeveelheid naar smaak
- Kokosrasp hoeveelheid naar smaak
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een schaal en pureer glad met een staafmixer.
Verwarm een grote koekenpan met wat olie. Giet er een klein beetje beslag in per pannenkoek. Vul de hele koekenpan met hoopjes beslag. Zorg dat er wel wat tussenruimte overblijft zodat de pannenkoeken niet aan elkaar gaan plakken. Als het beslag van de pannenkoek aan de bovenkant begint op te drogen, keer je de pannenkoek om en bak je deze kant in enkele minuten.
Voor de roze topping: klop de roomkaas los met een lepel en voeg de rode bietensap toe. Breng op smaak met een klein beetje poedersuiker.
Tip: gebruik twee koekenpannen tegelijk zodat je sneller klaar bent.
