PANNENKOEK APPEL KANEEL RONDJES


Tijd

20 min

Porties

3

Ingrediënten

  • Appels 3 st (kies voor stevige appels zoals Jazz of Pink Lady)

Voor het beslag

  • Volkoren speltmeel 150 gr
  • Ei 1 st
  • Havermelk 250 ml
  • Zout een snufje
  • Kaneel 2 tl

Bereiding

Verwijder het klokkenhuis van de appel met een appelboor. Geen appelboor in huis? Snij de appel dan eerst in plakjes en kerf daarna het klokhuis uit het plakje.

Snij de appel in plakjes van ongeveer 1/2 cm. De ‘kontjes’ van de appel gebruik ik niet.

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een schaal en roer goed door.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie. Dip een appelplakje in het beslag en bak de appel een paar minuten aan beide kanten. Doe dit voor alle appelplakjes. Tip: gebruik een grote koekenpan zodat je meerdere plakjes tegelijk kan bakken.