ONTBIJTKOEK VAN BOEKWEITMEEL


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

Droge ingrediënten

  • Volkoren boekweitmeel 250 gr
  • Koek- en speculaas kruiden 2 el
  • Zout een snufje
  • Bakingsoda 1 tl

Natte ingrediënten

  • Stroop 2 el
  • Havermelk 150 ml
  • Appelmoes 3 el
  • (Appel) azijn 1 tl

Voor de garnering

  • Amandelsnippers 2 handjes

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een schaal en roer door elkaar.

Verwarm de stroop in een pannetje. Als deze vloeibaar is geworden voeg je de havermelk toe. Dit mix je goed door. Giet dit bij de droge ingrediënten en voeg ook de appelmoes en de azijn toe. Roer alles goed door elkaar met een spatel.

Vet een cakevorm in en giet hierin het beslag. Bestrooi de amandelsnippers over het beslag.

Bak de ontbijtkoek ongeveer 25 – 30 min in de oven. Check de gaarheid met een satéprikker. Prik in de koek. Als de prikker er vrijwel droog uitkomt is de ontbijtkoek klaar.