KANEELBROODJES VAN PIZZADEEG GEZOET MET APPELMOES


Tijd

15 min + 15 min oventijd

Porties

8

Ingrediënten

  • Pizzadeeg kant-en-klaar 1 st
  • Appelmoes 3 el
  • Kaneel 1 el
  • Rozijnen 2 handjes
  • Zout een snufje

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de appelmoes met de kaneel en voeg het snufje zout toe.

Rol het pizzadeeg uit. Leg het deeg met de lange kant onderaan. De lange zijde van het deeg is evenwijdig aan hoe jij er voor staat.

Besmeer het deeg gelijkmatig met het appelmoesmengsel. Let op! Gebruik niet alles, houdt ongeveer 1 el over.

Pak de rand van de lange zijde van het pizzadeeg en rol op. Verdeel het deeg in 8 gelijke rolletjes. Leg de rolletjes met de open gesneden zijde naar boven op het bakpapier op de bakplaat. Druk de rolletjes wat plat op de bakplaat. Besmeer daarna ieder rolletje met nog een beetje van het appelmoesmengsel.

Bak de kaneelbroodjes 15 min in de oven.

Variatie tip: ben je echt een zoete kauw en mijd je het gebruik van suiker niet? Dan kan je de kaneelbroodjes eventueel nog zoeter maken door wat basterd- of rietsuiker over het appelmoesmengsel te strooien voordat je de broodjes oprolt.