KANEELBROODJES MET SPELTDEEG


Tijd

15 min + 15 min oventijd

Porties

6

Ingrediënten

  • Verse spelt pizza deeg 1 st
  • Honing 2 - 3 el
  • Donkere bastaard suiker 2 el
  • Kaneel 4 el
  • Zout een snufje

Bereiding

Let op: door het gebruik van spelt pizza deeg hebben de broodjes een minder smeuïge structuur. Serveer de broodjes bij voorkeur als ze uit de oven komen. Voor hele smeuïge broodjes kan je ook kiezen voor vers croissants deeg. Dit deeg is veel rijker aan calorieën en vetten en daarom niet voor ‘iedere dag’.

Verwarm de oven op 200 graden.

Bestrijk het pizzadeeg met de honing. Strooi de suiker en kaneel over de honing. Doe dit ook met een beetje zout. Rol het pizzadeeg op. Snij het in 6 gelijke stukken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de kaneelbroodjes met de gesneden kant op het bakpapier. De andere gesneden kant ligt dus ook naar boven. Druk de broodjes een beetje aan.

Bak de broodjes 15 min in de oven. Als ze uit de oven komen druk ik ze nog even plat met een grote lepel.