KANEEL PECANNOTEN BROODJES


Tijd

20 min + 15 min oventijd

Porties

4 stuks

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt 10% vet 130 gr
  • Zonnebloem olie 2 el (olijfolie kan ook)
  • Banaan 130 gr (= 1 banaan)
  • Vanille extract 1 tl
  • Zout een snufje
  • Bakingsoda 1 tl
  • Volkoren boekweitmeel
  • Pecannoten 75 gr (grof gehakt)
  • Voor de garnering: 4 losse pecannoten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pureer de banaan samen met de Griekse yoghurt en de olie. Voeg de vanille extract, het zout en de bakingsoda toe en roer door. Voeg het boekweitmeel, kaneel en gehakte noten toe en roer alles goed door. Het is een plakkerig beslag.

Schep met een eetlepel 4 bolletjes op het bakpapier. Maak de bolle kant van de lepel nat en strijk de deegbolletjes een beetje glad. Garneer met de 4 pecannoten. Je kan de hele noot erop doen of breek ze.

Bak de bolletjes ongeveer 15 min in het midden van de oven. Prik met een satéprikker in het midden van de bol om de gaarheid te checken. Hij moet er vrijwel droog uitkom.