PEREN ONTBIJTTAART VAN SPELTMEEL EN GRIEKSE YOGHURT
Tijd
15 min + 35 min oventijd
Porties
4 porties als maaltijd
Ingrediënten
- Peren 2 st (in plakjes gesneden)
- Rietsuiker 1 el
Vochtige ingrediënten
- Griekse yoghurt 200 gr
- Eieren 2 st
- Maple siroop 1 el
- Melk 50 ml
Droge ingrediënten
- Speltmeel 150 gr
- Zout een snufje
- Bakpoeder 2 tl
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Ik gebruik een springvorm van 21 cm.
Meng de vochtige ingrediënten met elkaar. Doe hetzelfde met de droge ingrediënten. Voeg beide daarna samen en roer door. Giet het beslag in de springvorm. Leg hierop de plakjes met peer en bestrooi met de rietsuiker. Leg de plakjes peer dakpansgewijs waarbij je het dikke gedeelte van de peer aan de buitenzijde legt.
Bak de taart 35 min in de oven. Prik met een satéprikker in de taart om de gaarheid te checken. De satéprikker moet droog uit de taart komen. Laat de taart afkoelen voordat je deze uit de springvorm haalt.
