ONTBIJTTAARTJE MET CHOCOLADE EN SKYR


Tijd

20 min + 10 min oventijd

Porties

3

Ingrediënten

Voor de bodem

  • Volkoren boekweit meel 100 gr
  • Amandelmeel 100 gr
  • Medjoul dadels 6 st (in stukjes gesneden)
  • Kokosolie 100 ml
  • Zout een snufje
  • Honing 1 el
  • Cacao poeder 1 el

Voor de vulling

  • Skyr vanille 450 gr
  • Frambozen 225 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de 3 tartelette vormpjes. Ik gebruik een tartelette vorm met een doorsneden van 12 cm. Je kan uiteraard ook kleinere gebruiken, maak dan 4 stuks. Of gebruik een springvorm om een taart te maken.

Doe alle ingredienten voor de bodem in de keukenmachine en mix tot een vaste structuur. Druk het deeg in de vormpjes. Zorg dat je een opstaand randje hebt.

Bak de deegbodems 10 min in de oven. Laat de bodems afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Vul de bodems met skyr en de frambozen. Tip: strooi er nog een klein beetje cacao poeder over.