MUFFINS VAN HAVERMOUT EN KWARK


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

4 a 5 muffins

Ingrediënten

  • Banaan 1 st
  • Ei 1 st
  • Zout een snufje
  • Vanille extract 1 tl
  • Havermelk 100 ml
  • Kwark 2 el
  • Bakpoeder 1 tl
  • Kaneel 1 tl
  • Havermout 150 gr
  • Optioneel voor de garnering: blauwe bessen, chocolade snippers, banaan, etc.

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Prak de banaan fijn met een vork. Voeg het ei, vanille extract en zout toe en roer goed door. Voeg de kwark en havermelk toe en roer opnieuw. Als laatste voeg je het bakpoeder, kaneel en de havermout toe en roer totdat alles goed gemengd is.

Vet een muffintray goed in. Vul 4 a 5 vormpjes met het beslag. Vul hem niet helemaal tot de rand. De muffins rijzen een beetje in de oven.

Garneer de muffins met wat fruit en chocolade.

Bak de muffins ongeveer 20 – 25 min in de oven. Prik met een satéprikker in het midden van de muffin. Komt deze er zo goed als droog uit dan is de muffin gaar.