HAVERMOUTTAART MET LIMOEN SKYR


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • Havermout 200 gr
  • Amandelmeel 50 gr
  • Maple siroop 2 el (of honing)
  • Kokosolie 3 el (ongesmolten)
  • Zout een snufje

Voor de topping:

  • Skyr Naturel 500 gr
  • Limoen 1 st
  • Blauwe bessen 150 gr (ander fruit kan natuurlijk ook)
  • Aardbeien 3 st (gesneden)

Bereiding

Voor de bodem: Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de kokosolie samen met de maple siroop. Je hebt ongeveer een totaal van 150 ml. Voeg dit samen met de andere ingrediënten en roer goed door. Doe de havermoutmix in een springvorm van 21 cm (max. 24 cm). Druk de bodem aan. Ik gebruik hiervoor de onderkant van een glas. Bak de bodem 20 min in de oven. Laat de bodem goed afkoelen!


Voor de topping: Doe de Skyr in een schaaltje. Rasp de limoen en voeg toe aan de Skyr. Knijp de limoen uit en voeg dit ook toe. Roer goed door. Liever iets zoeter? Voeg dan een beetje poedersuiker toe aan de Skyr.


Haal de afgekoelde bodem uit de springvorm. Besmeer met de Skyr en voeg het fruit toe. Tip: garneer eventueel met wat extra limoen rasp en een beetje poedersuiker.

Tip: Eet de taart direct op! Je kan hem niet bewaren, de bodem wordt zacht door het vocht van de Skyr. Ben je niet van plan alles op te eten? Snij de taartbodem in stukken en besmeer alleen de stukken met de topping die je gaat eten. Je kan de taartbodem bewaren voor de volgende dag.