GRANOLA UIT DE PAN


Tijd

15 min + afkoeltijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Havermout 300 gr
  • Zonnebloemolie 1 el
  • Pecannoten 100 gr (grof gehakt) Of kies voor andere noten / amandelsnippers
  • Honing 2 el
  • Kaneel 2 tl
  • Kokosrasp 1 el (optioneel, dit zorgt voor wat meer zoete smaak, je proeft de kokos niet specifiek)

Bereiding

Verwarm een koekenpan. Als deze warm is bak je hierin de havermout met de zonnebloemolie en noten. Blijf roeren tijdens het bakken. Als de pan heet is (en begint te ‘roken’) draai je de temperatuur laag of helemaal uit. Anders bak de havermout te snel en kan het verbranden. Bak de havermout ongeveer 10 min totdat deze licht gekleurd is.

Voeg de honing en kokosrasp toe en roer totdat alles goed gemengd is. Doe de granola in een schaal en laat hem afkoelen. Hou hem niet in de koekenpan, dan blijft de granola doorgaren.

Tip: zin in granola met chocolade? Laat de granola helemaal afkoelen en voeg gehakte chocolade 80% cacao toe.