APPELKRUIMEL MET HAVERMOUT EN VOLKORENMEEL
Tijd
10 min + 20 min oventijd
Porties
4
Ingrediënten
- Appel 2 st (ongeschild, in stukjes gesneden)
- Volkoren Boekweitmeel 75 gr (of volkoren/speltmeel)
- Havermout 100 gr
- Kokosolie 2 el (ongesmolten)
- Honing 1 el
- Kaneel 1 tl
- Gemberpoeder 1/2 tl
- Kardemon 1/2 tl
- Zout een snufje
- Rietsuiker 1 el
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Smelt de kokosolie. Meng alle ingrediënten, m.u.v. de rietsuiker, in een ovenschaal. Strooi daar de rietsuiker overheen. Bak de appelkruimel 20 min in de oven. Tip: serveer de appelkruimel met wat magere kwark of skyr. Zin in wat romigers? Kies dan voor Griekse Yoghurt.
