COURGETTE GEVULD MET VEGA TUNA-MELT


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

4 porties

Ingrediënten

  • Courgette 4 st
  • Spinazie 100 gr
  • Cherry tomaten 200 gr
  • Voor de garnering: kappertjes hoeveelheid naar smaak

Vegetarische tonijn salade:

  • Cannellini bonen of kikkererwten 1 blik (420 0f 410 gr, afgespoeld en uitgelekt)
  • Pulled jackfruit 1 blik (afgespoeld en uitgelekt)
  • Yofresh 2 el
  • Kappertjes vocht 2 el (het vocht uit het potje van de kappertjes)
  • Vissaus 2 tl
  • Soja saus minder zout 1 el
  • Tahine 1,5 el
  • Optioneel: tabasco hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Voor de vegetarische tonijnsalade: Doe alle ingrediënten behalve de pulled jackfruit in de keukenmachine. Puls een aantal keer. Niet de te vaak zodat je nog wat structuur behoudt. Voeg de pulled jackfruit toe en roer door. Pulls eventueel nog een enkele keer voor de juiste structuur. Breng op smaak met zout en peper.

Halveer alle courgettes. Schraap met een lepeltje de zaadlijsten uit de courgette. Leg de courgette op een bakplaat en vul met de ‘tonijn’ salade. Bestrooi met de kaas en bak 20 min in de oven.

Verdeel de spinazie en tomaten over de borden. Leg op ieder bord 2 gehalveerde courgettes en garneer met de kappertjes.

Tip: Gebruik je niet alle ‘tonijn’ salade? Vries het in!