BROODJE GUACAMOLE MET GEBAKKEN FETA


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

3 - 4 porties

Ingrediënten

  • Ongesneden volkoren of desem brood 2 plakken p.p.
  • Feta 200 gr

Voor de guacamole:

  • Avocado’s 3 st
  • Limoen 1/2 st (alleen het sap)
  • Knoflookpoeder 1/4 tl
  • Paprikapoeder 1/2 tl
  • Komijnzaadpoeder 1/4 tl

Bereiding

Verwarmd de oven op 180 graden. Leg de feta in een ovenschaaltje. Besprenkel de feta met een beetje olijfolie. Bak de feta 20 min in de oven.

Voor de guacamole: Halveer de avocado’s en verwijder de pit (tip: houdt de halve avocado in je handpalm en hak met je koksmes in de pit. Zo trek je de pit er gemakkelijk uit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil). Doe het vruchtvlees in een schaaltje en prak fijn met een vork. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.

Rooster de boterhammen. Besmeer met de guacamole en de warme feta.