BROOD MET LICHT ZOETE SMAAK


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

3 - 4 porties

Ingrediënten

  • Speltmeel 200 – 220 gr (plus een beetje extra om te bestuiven)
  • Banaan 2 st
  • Bakpoeder 2 tl
  • Zout 1/4 tl
  • Honing 1 el
  • Kaneel 1 el
  • Koek- en speculaaskruiden 1 el

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Prak de bananen fijn met een vork. Voeg eerst 200 gr van het speltmeel, bakpoeder en zout toe. Kneed alles goed door en vorm een deegbal. Is deze te plakkerig? Voeg dan wat meer meel toe. De hoeveelheid meel is afhankelijk van het formaat banaan.

 

Pak een bakpapiertje. Strooi hierop wat meel en leg hierop de deegbal. Druk het deeg tot een groot rechthoek. Besmeer deze met een beetje honing. Strooi hierover de kaneel en koekkruiden.

 

Rol het deeg op. Je rolt het deeg vanaf de korte kant. Snij het deeg in ongeveer 4 rolletjes van ongeveer 2,5 cm breed.

 

Pak een cakevorm en vet deze in. Leg de deegballetjes tegen elkaar aan met de openkant naar boven. Zorg dat de balletjes allemaal even groot zijn. Je hoeft niet hele cakevorm te gebruiken. Als ik de balletjes tegen elkaar aanleg, is een deel van mijn cakevorm leeg maar mijn balletjes overal even groot / dik.

 

Bak het brood 25 - 30 min in de oven. Bestrooi het brood met wat poedersuiker en kaneel.

Tip: serveer het brood met een beetje stroop, honing of ander zoet beleg.