CHOCOLADE ONTBIJTMUFFINS MET CHIA JAM EN KOKOSRASP


Tijd

20 min + 45 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

Natte ingrediënten

  • Banaan 400 gr (dit zijn ongeveer 4 kleine bananen)
  • Appelmoes 150 gr
  • Maple siroop 2 el
  • (Appel)azijn 2 tl
  • Eieren 2 st

Droge ingrediënten

  • Volkoren boekweitmeel 200 gr
  • Baking soda 1 tl

Garnering

  • Banaan 1 st (in de lengte gehalveerd)

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe alle natte ingrediënten in de keukenmachine en pureer glad. Voeg de droge ingrediënten toe en mix alles goed door elkaar.

Giet het beslag in een ingevet cakeblik of gebruik en silicone cake vorm. Leg de gehalveerde plakken banaan erop. Bak de cake in 45 – 50 min gaar in de oven. Prik met een satéprikker in de cake. Komt deze er droog uit, dan is je cake gaar.

Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Variatietip: lekker om wat noten of gedroogd fruit toe te voegen. Deze bananencake is lekker als snack tussendoor of eet het als brunch met wat notenpasta en pompoenpitten.