POMPOEN BANAAN IJS BOWL


Tijd

1o min + kooktijd pompoen

Porties

2

Ingrediënten

  • Banaan 1 st (bevroren)
  • Pompoen 200 gr (gekookt of geroosterd, zorg dat de pompoen is afgekoeld)
  • Kaneel 1 tl
  • Gember poeder 1/4 tl
  • Kardemon 1/4 tl
  • Havermelk 100 ml
  • Optioneel: zonnebloempitten en amandelsnippers voor de garnering

Bereiding

Pompoen roosteren: (dit heeft persoonlijk mijn voorkeur door de smaak die het roosteren geeft aan de pompoen) verwarm de oven op 200 graden. Halveer de pompoen en bestrijk met een beetje olijfolie op de opengesneden kant. Leg de pompoen op een bakplaat met de gesneden kan naar boven. Bak de pompoen in ongeveer 45 min zacht. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de pompoen.

Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde structuur. Zet de mix eventueel nog een halfuurtje in de vriezer. Verdeel over twee schaaltjes en garneer eventueel met amandelsnippers en zonnebloempitten. Bewaar de bowl afgesloten maximaal 2 dagen in de koelkast.

Tip: heb je pompoen over? Pureer het en vries het in. Gebruik het in een smoothie of ontbijtje.