ONTBIJT BOWL MET MANGO EN SPINAZIE
Tijd
10 min
Porties
2
Ingrediënten
- Haverzemelen 100 gr (of havermout)
- Lijnzaad 2 el
- Mango 1 st (rijp, geschild en zonder pit)
- Haver- of soya melk 400 ml (of een andere melksoort)
- Spinazie 3 handen
- Optioneel: geroosterde amandel snippers
Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de amandelsnippers) in de keukenmachine of blender. Mix tot een gladde structuur. Bewaar de ontbijtbowl afgesloten maximaal 2 dagen.
Tip: Mango makkelijk schillen? Snij de mango door midden langs de pit. Doe dit voor beide kanten. Pak een afgesneden ‘kontje’, snij het vruchtvlees in met een mesje (een ruitjes patroon). Klap het vruchtvlees naar buiten, druk met je duimen op de schil en vouw de schil om. Snij het vruchtvlees van de schil. Doe dit voor beide ‘kontjes’. Het vruchtvlees rondom de pit kan je met een mesje wegsnijden.
