BAKED OATS WORTELTAART


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Wortel 100 gr (ik gebruik een peen)
  • Maple siroop 2 tl
  • Ei 2 st (1x heel en 1x alleen het eigeel)
  • Plantaardige melk 60 ml
  • Zonnebloemolie 40 ml
  • Volkoren boekweitmeel 40 gr
  • Amandelmeel 40 gr
  • Bakpoeder 1 tl
  • Rozijnen 1 handje
  • Walnoten 6 st (grove gehakt)

Voor de cheesecake topping:

  • Roomkaas light 100 gr
  • Maple siroop 1 el

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Rasp de wortel en doe in een schaal samen met de melk, olie, 1x ei en 1x eigeel en maple siroop. Roer alles goed door.

Voeg het boekweit- en amandelmeel, bakpoeder, rozijnen en walnoten toe en roer alles nog eens goed door.

Vet een ovenbestendige schaal goed in. Stort het beslag in de schaal en bak de baked oat ongeveer 20 min in de oven. Prik met een sateprikker in het beslag om de gaarheid te checken. De prikker moet er droog uit komen.

Voor de cheesecake topping: meng de roomkaas met de maple siroop goed door.

Garneer de baked oats met de roomkaas. Ik laat de baked oats iets wat afkoelen voordat ik de cheesecake topping erop smeer ivm het smelten.