TORTILLA BAKJES MET FRISSE SALSA


Tijd

20 min

Porties

4 porties (als bijgerecht)

Ingrediënten

  • Wraps 8 st (beetje afhankelijk van het formaat)
  • Avocado’s 2 st

Voor de salsa

  • Tomaten 4 st (in blokjes)
  • Koriander 1 bosje (fijngesneden, niet de steeltjes)
  • Radijs 200 gr (fijngesneden)
  • Chilipeper of cayennepeper 1/2 tl
  • Maple siroop 1 tl
  • Limoen 2 st (alleen het sap)

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Snij alle rondingen van de tortilla zodat je een vierkant krijgt. Vouw de tortilla in een muffintray, kleine ovenschaaltjes of maak met aluminiumfolie een bakje en vouw hierin de tortilla. Invetten van de muffintray of schaaltjes is niet nodig.

Bak de tortilla bakjes in ongeveer 12 min gaar in de oven.

Doe alle ingrediënten voor de salsa in een schaal en breng op smaak met zout en peper.

Snij de avocado in plakjes of prak met een vorm. Serveer de tortilla bakjes met de avocado en salsa.

Tip: serveer met opgewarmde zwarte bonen uit blik (reken 2 blikken voor 4 personen. Afgespoeld en uitgelekt in een pannetje opwarmen) of met volkorenrijst.