STICKY JACKFRUIT


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Jackfruit 1 blik (280 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt, in stukken gesneden)
    Dit product is te koop bij AH. Als je het niet kan vinden, kan je ook kiezen voor tempé.
  • Gember 1,5 cm (schil verwijderd, geraspt)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden
  • Sesamolie 1 el
  • Zonnebloemolie of olijfolie 1 el
  • Sojasaus minder zout 60 ml
  • Donkere basterd suiker 1 el
  • Limoen 1 st (alleen het sap)
  • Maizena 2 el
  • Optioneel: bosuitje en sesamzaadjes voor de garnering

Bereiding

Snij de jackfruit in stukken. Doe de gemberrasp, knoflook, sesam- en zonnebloemolie in een pannetje. Fruit de gember en knoflook kort aan. Voeg de sojasaus, limoensap en de suiker toe en roer door.

Doe de maizena in een schaaltje en voeg een scheut water toe. Roer dit door totdat het een papje is. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

Als de suiker is opgelost voeg je het papje maizena toe en de jackfruit toe. Roer door totdat het een kleverig is. Serveer eventueel met een gesneden bosuitje en sesamzaadjes.