POMPOENPUREE MET GEROOSTERDE KNOFLOOK


Tijd

10 min + 55 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Flespompoen 1 st
  • Knoflook 2 st
  • Feta 100 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Bestrijk beide helften met wat olijfolie en leg met de opengesneden zijde naar boven op een bakplaat.

Verwijder de schil van de knoflook. Leg de knoflook in aluminiumfolie met een beetje olijfolie. Doe de knoflook samen met de pompoen in de oven. Bak de pompoen in ongeveer 55 min gaar. Let op: check na 30 min of de knoflook zacht is geworden. Haal de knoflook alvast uit de oven.

Laat de pompoen wat afkoelen. Schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer de pompoen tot een puree structuur.

Garneer de puree met verbrokkelde feta. Eet deze pompoenpuree met naanbrood, rauwe groentes en wraps.