KIKKERERWTEN JACKFRUIT BURGER MET KOOLSLA EN DILLE


Tijd

20 min (10 min als je kiest voor kant-en-klaar vega burgers)

Porties

4

Ingrediënten

  • (Hamburger) Bolletjes 4 st
  • Geraspte paarse spitskool gemend 600 gr (ik koop voorverpakt, te koop bij AH, je kan kiezen voor andere rauwkost zoals geraspte rode kool, -bieten of –wortels)
  • Augurken 8 plakjes

Voor de burger

  • Kikkererwten 1 blik (400 gr, afgespoeld en uitgelekt)
  • Jackfruit 1 blik (550 gr, afgespoeld en uitgelekt)
  • Hamburgerkruiden 1 el
    Tip: ga je voor echt makkelijk? Koop kant-en-klaar vega burgers!

Voor de saus

  • Yofresh 4 el (of kies voor yoghurt, is frisser van smaak en minder romig)
  • Mosterd 2 tl
  • Ketchup 4 tl
  • Kurkuma 1 tl
  • Azijn 2 tl
  • Dille 2 bosje (fijngesneden, niet de harde steeltjes)

Bereiding

Voor de saus: Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Voor de burger: Pureer alle ingrediënten tot een fijn tot licht grove structuur. Maak je handen nat en vorm 4 burgers. Bak de burgers 4 min aan beide kanten.

Bak de vega burgers en verwarm je bolletjes. Garneer met de rauwkost, saus en augurk.

Tip: liever je rauwkost wat zachter? Mix een deel van je rauwkost met de saus en laat even 10 min staan. Serveer je burger met een deel rauwkost-saus en een deel gewone rauwkost zodat je nog wat ‘bite’ hebt.

Serveer de rauwkost burgers met wat zoete aardappel frietjes of aardappeltjes.