COURGETTE CRUNCHY STICKS


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Courgette 1 st
  • Panko breadcrumbs 50 gr (te vinden in het Aziatische schap)
  • Pecorino kaas 50 gr (fijngemalen)
  • Gedroogde Italiaanse kruiden 1 tl
  • Knoflookpoeder 1/2 tl
  • Ei 2 st

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Halveer de courgette en snij de courgette in plakken.

Doe de Panko breadcrumbs samen met de kaasrasp, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.

Doe de eieren in een schaaltje. Kies een formaat waar de courgette sticks in passen voor het dippen). Klop de eieren los met een vork.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak een courgette stick, dip deze in het uit. Het ei moet aan beide zijde zitten). Dip vervolgens in het broodkruimelmengsel. Zorg er voor dat beide zijdes bedekt zijn. En leg de courgettestick op de bakplaat. Doe dit met alle courgettesticks.

Bak de courgettesticks 10 min in de oven. Draai de courgettesticks om en bak nog eens 10 min in de oven.