BROCCOLI MET ZOETE AARDAPPEL SAUS


Tijd

25 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Broccoli 400 gr (ik gebruik 2 stronkjes, alleen de roosjes)


Voor de saus

  • Zoete aardappel 400 gr (in blokjes)
  • Knoflookpoeder 1 tl
  • Chilipoeder 1/4 tl
  • Appelazijn 2 el (of gewone azijn)
  • Edelgistvlokken 5 el
  • Zout snufje
  • Water 300 ml

Bereiding

    Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de broccoli roosjes (zonder olie). Bak de broccoli 20 min in de oven.

    Kook de zoete aardappelblokjes zacht. Dit duurt ongeveer 15 min. Kooktijd is afhankelijk van het formaat blokjes. Prik met een vork in de aardappel om te voelen of deze zacht is.

    Giet de aardappelen af. Doe de aardappelen met de overige ingrediënten voor de saus in een blender en mix tot een gladde structuur.

    Serveer de saus warm over de broccoli roosjes. Saus over? Bewaar hem afgesloten in de koelkast en gebruik hem de volgende dag als een dip voor rauwe groentes of een soepstengel.

    Tip: Serveer de broccoli met een (vega)burger.