BOLOGNESE SAUS


Tijd

15 min

Porties

4 porties

Ingrediënten

  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Vega gehakt 250 gr (ongekruid en onbewerkt)
  • Champignons 400 gr (grof gehakt, kies eventueel voor courgette / paprika / aubergine / wortel)
  • Tomatenpuree 140 gr (dat is een groot formaat blikje)
  • Tomatenblokjes 1 blik (400 gr)
  • Gedroogde Italiaanse kruiden 1 el

Bereiding

Fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg het vega gehakt toe en ‘rul’ het gehakt. Het rullen van het gehakt: met het bakken druk je het gehakt uit elkaar. Na een minuut of 5 voeg je de champignons toe en bak een paar minuten mee. Als ook de champignons gaar zijn voeg je de overige ingrediënten toe.

Tip: je kan deze saus goed van te voren bereiden. Voeg bij het opnieuw opwarmen van de saus een scheutje water toe zodat de saus niet te compact wordt.