AUBERGINE MET GEITENKAAS EN WALNOTEN


Tijd

10 min + 25 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Aubergine 1 st
  • Rode balsamicoazijn 60 ml
  • Honing 1 el
  • Zachte geitenkaas 125 gr (ik gebruik geitenkaas rondjes)
  • Walnoten 2 handjes (geroosterd en grof gehakt)

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de balsamicoazijn met de honing.

Snij de aubergine in plakken van 1 cm. Dip alle plakken in het balsamicomengsel. Leg de plakken op de bakplaat. Zorg dat de plakken elkaar niet overlappen. Laat de aubergine 5 min staan.

Bak de aubergine 20 min in de oven.

Haal de aubergine uit de oven en verkruimel de geitenkaas over de plakken. Zet de bakplaat terug in de oven (bovenin de oven) en bak nog ongeveer 5 min. Totdat de geitenkaas een klein goud kleurtje heeft.

Optioneel: Doe het overgebleven balsamicomengel in een pannetje. Kook het mengsel 5 min in en laat afkoelen. Gebruik dit als dressing over de aubergine plakken.  

Walnoten roosteren: Doe de walnoten in een koekenpan. Bak de walnoten ongeveer 5 min zonder olie of boter totdat ze goudbruin zijn en beginnen te geuren. Blijf roeren tijdens het bakken!

Tip: serveer de aubergine met een eenvoudige pasta of met sla.