AUBERGINE LASAGNE MET CRUNCH


Tijd

25 min + 30 min oventijd

Porties

4 porties(als bijgerecht, 2 porties als hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Aubergine 2 st

Voor de saus

  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Chilivlokken 1/2 tl
  • Gedroogde oregano 1 tl
  • Tomaten puree 70 gr
  • Tomatenblokjes 1 blik (400 gr)
  • Tomaten frito 1 pakje (350 gr)

Voor de crunch

  • Parmezaanse kaas 80 gr
  • Panko broodkruimels 50 gr
  • Knoflookpoeder 1/2 tl
  • Gedroogde oregano 1 tl

Bereiding

Voor de saus: Fruit de knoflook samen met de chilivlokken kort aan. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en frito toe. Vul het lege blikje tomatenblokjes met water en doe bij de saus. Breng op smaak met zout en peper en laat 15 min doorkoken zonder deksel.

Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm. Bestrooi de plakken met wat zout en laat 10 min staan. Dep de aubergine droog met keukenpapier.

Verwarm de oven op 200 graden.

Voor de crunch: doe de Parmezaanse kaas in de keukenmachine en mix tot deze verkruimeld is. Voeg de andere ingrediënten toe en roer door.

Bak een ovenschaal en leg hierin om en om de saus en aubergine. Let op: In het midden van de lagen strooi je een laag crunch.  De bovenste laag van de lasagne is ook een laag crunch.

Bak de lasagne 30 min in de oven.