ASPERGES MET EIERSALADE EN CASHEWNOTEN


Tijd

15 min

Porties

2 - 4

Ingrediënten

  • Witte asperges 8 st
  • Yofresh 1 el
  • Yoghurt 1el
  • Mirekswortel 1/2 tl (of meer naar smaak)
  • Ei 2 st
  • Peterselie 1 bosje (fijngehakt)
  • Cashewnoten 1 handje

Bereiding

Verwijder ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges. Schil daarna de asperges twee keer rond m.u.v. het kopje. Het kopje van de asperge kan je gewoon eten. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges 5 min. Doe het gas uit en laat de asperges in het vocht nagaren totdat ze beetgaar zijn.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Blijf roeren tijdens het bakken. Als de noten beginnen te geuren en goudbruin worden zijn ze klaar. Hak de noten grof als deze zijn afgekoeld.


Voor de eiersalade
Kook de eieren. Breng een pannetje met water aan de kook. Als het water kookt doe je de eieren in de pan. Kook ze ongeveer 7 a 8 minuten. Als de eieren hard gekookt zijn, spoel je ze af met koud water. Pel daarna de eieren.

Doe de eieren in een schaaltje en prak met een vork. Voeg de Yofresh, yoghurt, mierikswortel en peterselie toe. Beng op smaak met zout en peper en roer door.

Giet de asperges af en dien op met de eiersalade. Garneer met de cashewnoten.