ZOETE AARDAPPEL MET SPINAZIE PESTO


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 2 st (ongeveer 200 gr per stuk)
  • Garnering: zonnebloempitten 2 handjes

Voor de pesto

  • Spinazie 100 gr
  • Pecorino kaas 60 gr
  • Pijnboompitten 30 gr
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Olijfolie extra vergine 50 ml
  • Citroen 1/2 st (alleen het sap)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Was en schil zoete aardappel en snij in plakjes van 1/2 cm. Je kan de zoete aardappel ook met schil eten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes zoete aardappel. Bestrijk de plakjes met een beetje olie. Bak de zoete aardappel 20 min in de oven.

Voor de pesto: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, breng op smaak met zout en peper en mix tot een pest structuur.

Serveer de zoete aardappel met de pesto en garneer met de zonnebloempitten.