ZOETE AARDAPPELFRIET UIT DE OVEN


Tijd

10 min + 30 min weektijd + 30 min oventijd

Porties

2 porties

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappel
  • Zonnebloemolie 2 el

Voor de saus

  • Ketchup
  • Kerriepoeder
  • Chilipoeder

Bereiding

Was de zoete aardappel en snij de ‘kontjes’ er vanaf. Halveer de aardappel en snij de aardappel in de vorm van friet.

Week de aardappel friet 30 min in water en spoel daarna goed af. Hiermee verwijder je het zetmeel. Droog de aardappel friet af met een schone en droge theedoek.

Verwarm de oven op 220 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de friet. Mix de friet met de zonnebloemolie en breng op smaak met zout. Zorg dat de friet niet over elkaar heen ligt zodat de warmte zich goed kan verdelen.

Bak de friet ongeveer 30 minuten in de oven.

Voor de saus: doe alle ingrediënten bij elkaar en roer door.

 

Note: deze friet wordt niet krokant als friet die gebakken is in frituurvet.