ZOET ZURE KOMKOMMER
Tijd
15 min + 1 uur marineren
Porties
2 - 4
Ingrediënten
- Komkommer 1 st
- Azijn 200 ml (rijstazijn of witte wijn azijn)
- Suiker 1 el
- Water 50 ml
- Venkelzaad 1/2 tl
- Chilipepers 1/2 tl
- Optioneel: sesamzaadjes voor de garnering
Bereiding
Plet de komkommer door er met je handen op te drukken of leg een koksmes plat op de komkommer en druk daar op. Snij de komkommer in dunne plakjes. Leg de plakjes in een vergiet en bestrooi met een beetje zout. Zet dit even weg.
Doe alle ingrediënten behalve de komkommer in een pannetje en breng aan de kook. Als de suiker is opgelost laat je de vloeistof afkoelen.
Dep de komkommer droog met keukenpapier en doe in een schaal. Voeg de afgekoelde vloeistof toe en laat de komkommer minimaal een uur marineren. Tip: maak de komkommer in de ochtend of een dag van te voren.
Tip. serveer de zoet zure komkommer met rijst en sticky tempé.
