KIKKERERWTEN JACKFRUIT BURGER MET KOOLSLA EN DILLE
Tijd
20 min (10 min als je kiest voor kant-en-klaar vega burgers)
Porties
4
Ingrediënten
- (Hamburger) Bolletjes 4 st
- Geraspte paarse spitskool gemend 600 gr (ik koop voorverpakt, te koop bij AH, je kan kiezen voor andere rauwkost zoals geraspte rode kool, -bieten of –wortels)
- Augurken 8 plakjes
Voor de burger
- Kikkererwten 1 blik (400 gr, afgespoeld en uitgelekt)
- Jackfruit 1 blik (550 gr, afgespoeld en uitgelekt)
- Hamburgerkruiden 1 el
Tip: ga je voor echt makkelijk? Koop kant-en-klaar vega burgers!
Voor de saus
- Yofresh 4 el (of kies voor yoghurt, is frisser van smaak en minder romig)
- Mosterd 2 tl
- Ketchup 4 tl
- Kurkuma 1 tl
- Azijn 2 tl
- Dille 2 bosje (fijngesneden, niet de harde steeltjes)
Bereiding
Voor de saus: Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Voor de burger: Pureer alle ingrediënten tot een fijn tot licht grove structuur. Maak je handen nat en vorm 4 burgers. Bak de burgers 4 min aan beide kanten.
Bak de vega burgers en verwarm je bolletjes. Garneer met de rauwkost, saus en augurk.
Tip: liever je rauwkost wat zachter? Mix een deel van je rauwkost met de saus en laat even 10 min staan. Serveer je burger met een deel rauwkost-saus en een deel gewone rauwkost zodat je nog wat ‘bite’ hebt.
Serveer de rauwkost burgers met wat zoete aardappel frietjes of aardappeltjes.
