HASSELBACK POMPOEN


Tijd

10 min + 55 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Tip: Gebruik je niet alle pompoen? Pureer de pompoen en vries in voor een volgende keer. Of eet de volgende dag wat pompoen op een broodje.

Ingrediënten

  • Pompoen 1 st
  • Olijfolie 2 el

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes met een lepel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pompoen helften met de open kant op het bakpapier. Snij met een scherp mes de pompoen in smalle stroken van ongeveer 0,5 cm (niet helemaal tot de onderkant door snijden, zorg dat de onderkanten nog aan elkaar vast blijven zitten).

Verdeel de olijfolie over de pompoenhelften. Bak de pompoen 45 – 55 min in de oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de pompoen.

 

Tip: 

  • Zin in hartige? Glazeer de warme pompoen met een beetje sambal. 
  • Zin in zoet?? Glazeer de warme pompoen met een beetje maple siroop.