BOLOGNESE SAUS
Tijd
15 min
Porties
4 porties
Ingrediënten
- Ui 1 st (fijngesneden)
- Knoflook 2 st (fijngesneden)
- Vega gehakt 250 gr (ongekruid en onbewerkt)
- Champignons 400 gr (grof gehakt, kies eventueel voor courgette / paprika / aubergine / wortel)
- Tomatenpuree 140 gr (dat is een groot formaat blikje)
- Tomatenblokjes 1 blik (400 gr)
- Gedroogde Italiaanse kruiden 1 el
Bereiding
Fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg het vega gehakt toe en ‘rul’ het gehakt. Het rullen van het gehakt: met het bakken druk je het gehakt uit elkaar. Na een minuut of 5 voeg je de champignons toe en bak een paar minuten mee. Als ook de champignons gaar zijn voeg je de overige ingrediënten toe.
Tip: je kan deze saus goed van te voren bereiden. Voeg bij het opnieuw opwarmen van de saus een scheutje water toe zodat de saus niet te compact wordt.
