ZOETE AARDAPPEL MET MARSHMALLOW


Tijd

10 min bereiding + 30 min kooktijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 2 st (200 gram per stuk)
  • Spekjes 6 st (in stukjes geknipt)
  • Aluminimum folie
  • Optioneel: koek- en speculaaskruiden 1/2 tl per pakketje

Bereiding

Snij de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1/2 cm.  Verdeel over twee stukken aluminiumfolie en vouw er een bakje van. Voeg een beetje olie toe aan de aardappelen en hussel door elkaar. Gebruik je ook de koek- en speculaaskruiden? Dan voeg je die ook toe en roer je door.

Vouw de pakketjes dicht en gaar op de bbq. Bij een temperatuur van 180 graden is de aardappel in ongeveer 30 min gaar. Check na 25 min of de aardappelen bijna gaar zijn. Prik hiervoor met je vork in de aardappel. Zijn ze bijna zacht? Vouw dan het pakketje open en verspreidt daarover de stukjes spek. Laat de pakketjes open nog 5 min op de bbq garen.

 

In de oven: verwarm de oven op 180 graden. Bak de pakketjes in ongeveer 30 min gaar. Let op, de baktijd is afhankelijk van het formaat aardappelen. Prik met je vork om te kijken of de aardappelen zacht zijn. In de laatste 5 min vouw je de pakketjes open en verspreidt de stukjes spek over het pakketje.