WITLOF GEGRILD MET BALSAMICO GEITENKAAS EN AMANDELSNIPPERS
Tijd
15 min
Porties
15 min
Ingrediënten
- Witlof 4 st
- Geitenkaas rolletjes 100 gr
- Balsamicoazijn hoeveelheid naar smaak
- Amandelsnippers of amandelstiften hoeveel naar smaak
Bereiding
Verwijder de onderkant van de witlof niet. Halveer de witlof door hem in de lengte te snijden. Beide helften halveer je ook in te lengte. Je snijdt de witlof in 4 gelijke stukken.
Verwarm de BBQ op hoog vuur. Bestrijk de witlof met een beetje olie en grill ze aan alle kanten door de per kant een paar minuten te roosteren.
Verkruimel de geitenkaas over de witlof. Bestrooi met de amandelsnippers en druppel er de balsamicoazijn overheen.
Variatietip: serveer dit gerecht met plakjes peer. Gebruik dan 2 grote rijpen peren en snij deze in plakjes en leg deze tussen de witlofstronken.
