TOMATEN GEVULG MET COTTAGE CHEESE ZONGEDROOGDE TOMATEN EN CITROEN GESERVEERD MET BASILICUM


Tijd

15 min + 20 min baktijd

Porties

4 stuks

Ingrediënten

  • Vleestomaten 4 st
  • Zongedroogde tomaten 100 gr (grof gehakt)
  • Cottage cheese 200 gr
  • Citroen 1 st (alleen de citroenrasp)
  • Basilicum blaadjes 30 gr (of een half plantje)

Bereiding

Snij het kapje af van de bovenkant van de tomaat. Verwijder het vruchtvlees van de tomaat door deze voorzichtig weg te snijden en uit te lepelen.

Meng de cottage cheese met de zongedroogde tomaten en het citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Vul de tomaten met het mengsel.

Gaar de tomaten op indirect vuur in ongeveer 20 min gaar met een warmte van 180 graden. Serveer de tomaten met de basilicum blaadjes. Laat deze niet achterwegen, dit is echt een aanvulling op het gerecht! Serveer tip: zet het basilicumplantje op tafel en laat iedereen zelf de blaadjes eraf halen.