ZWARTE BONEN MINI BURGERS MET CHIPOTLE MAYONAISE


Tijd

20 min + 10 min baktijd

Porties

8 mini's

Ingrediënten

  • Zwarte bonen 1 blik (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Koriander 7,5 gr (fijngesneden, niet de steeltjes) Geen liefhebber van koriander? Gebruik platte peterselie)
  • Rode ui 1/2 (fijngesneden)
  • Ei 1 st
  • Knoflookpoeder 1 tl
  • Cayenne peper 1/2 tl
  • Komijnzaadpoeder 1/2 tl
  • Volkoren boekweitmeel 3 opgehoopte el (een ander meelsoort kan ook)

Voor de saus:

  • Yofresh hoeveelheid naar smaak
  • Tabasco chipotle hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Pulseer het mengsel een aantal keer totdat je een semi gepureerde structuur hebt. Maak je handen nat en maak 8 burgers van het bonenmengsel. Later op de dag pas bbq-en? Bedek de burgers met vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast.

Verwarm de bbq grill op een hoge stand. Grill de burgers in ongeveer 10 min gaar. Keer ze na een aantal minuten. Voelt de burger stevig? Dan is hij gaar.

Voor de saus: meng de yofresh met de tabasco. Ik gebruik de verhouding 1 el Yofresh met 1 tl chipotle.

Garneer de burgers bijv. op een geroosterd broodje met, komkommerlinten, tomaat, sla, of augurk.