HASSELBACK AARDAPPELEN MET SRIRACHA MAYONAISE


Tijd

10 min + 45 min baktijd

Porties

2 - 4

Ingrediënten

  • Aardappelen 4 st van ongeveer 100 gr per aardappel
  • Satéprikker 1 st
  • Knoflookpoeder 1 tl

Voor de saus:

  • Yofresh 2 el
  • Sriarcha 2 tl (of hoeveelheid naar smaak)

Bereiding

Was de aardappelen schoon. Prik de satéprikker door het midden van de aardappel. Snij de aardappel in plakjes met een mes tot de satéprikker. Doe dit ook voor de onderkant van de aardappel. Herhaal dit voor alle aardappelen.

Bestrijk de aardappelen met wat zonnebloem- of olijfolie. Bestrooi de aardappelen met een beetje zout en knoflookpoeder. Gaar de aardappelen op indirect vuur in ongeveer 45 – 60 min gaar met een warmte van 190 graden.

Voor de saus: doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer door. Bestrooi de aardappelen eventueel met wat (gerookte) paprikapoeder.