HALLOUMI STOKJES IN GRIEKSE CITROEN MUNT MARINADE


Tijd

10 min + 1,5 uur marineren (of langer)

Porties

4 spiesjes

Ingrediënten

  • Halloumi 1 pakje (225 gr)

Voor de marinade:

  • Griekse yoghurt 10% vet 150 gr
  • Water 50 ml
  • Verse munt ongeveer 3 takjes (fijngesneden)
  • Citroen 1 st (rasp en sap)
  • Olijfolie 1 el

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Breng om smaak met zout en peper en roer goed door.

Snij de halloumi in stukken. Maak ze niet te klein want dan breken ze als je ze op een stokje rijgt. Ik snij het in 8 grote stukken waarvan er ook wat is gebroken zoals je op de foto ziet. Je kan er natuurlijk ook burgers van maken i.p.v. spiesjes.

Doe de halloumi in de schaal en bedenk alle kanten voorzichtig met de marinade. Laat de halloumi minimaal 1,5 uur marineren maar hoe langer hoe beter. Je kan dit prima een avond van te voren in de marinade zetten. Rijg de blokjes voorzichtig op een spies. Bak de spiesjes in een paar minuten goudbruin aan iedere zijde. Gebruik de overgebleven marinade eventueel als extra saus.

Tip voor het snijden van de verse munt: Leg de blaadjes op elkaar en maak er een rolletje van. Snij daarna alles tegelijk fijn.