CEASAR SALADE VAN DE BBQ MET GROENE ASPERGES


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Little gem 1 st
  • Groene asperges 450 gr
  • Parmezaanse Kaas hoeveelheid naar smaak
  • Eieren 2 st

Bereiding

Kook de eieren in een pannetje met water. Doe het ei in het kokende water en kook deze ongeveer 6 min voor een medium gekookt ei.

Snij 2 cm van de onderkant van de asperges af. Verwarm de BBQ of grillpan tot een hoge temperatuur. Besprenkel de asperges met wat olie en gril ze in ongeveer 10 – 15 min gaar. Keer de asperges zo nu en dan om. De grilltijd is afhankelijk van de dikte van de asperges.

Verwijder niet de onderkant/de kern van de little gem. Als je de onderkant wegsnijd, laten alle bladeren los. Snij de little gem in 4 stukken. Grill ze enkele minuten per kant.

Serveer de asperges met de sla, eieren en garneer met de Parmezaanse kaas en eventueel met wat olijfolie extra vergine. Tip: bak wat stukjes brood met knoflookpoeder krokant en je hebt croutons.