BLOEMKOOL STEAK


Tijd

5 min + gaartijd op de bbq

Porties

2 - 3

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool voor 2 a 3 steaks (hoeveelheid is afhankelijk van de dikte van de bloemkoolstam).

Bereiding

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Draai de bloemkool op zijn kop. Dus met de stam dus naar boven. Je kan zo goed zien waar je de steaks kan snijden.

Je verdeeld de stam in plakken van ongeveer 1 cm en snijdt de plakken af. Alle bloemkoolroosjes moeten vast blijven zitten aan de stam. De zijkanten gebruik je niet voor deze steaks. Wel kan je die natuurlijk gebruiken voor een smoothie, bloemkoolpuree of een pastasaus.

Bestrijk de plakken met olijfolie. Rooster de steaks aan beide kanten in een paar minuten goud bruin op het rooster.

Daarna laat je ze doorgaren (niet op het vuur) op de barbecue zodat de binnenkant beetgaar is. Bij 180 graden duurt dit ongeveer 10 min. Tip: serveer de bloemkool met kerrie- en cayenepeper kruiden.