ANANAS GEGRILD MET SINAASAPPEL EN HONING


Tijd

15 min voorbereiding + 15 min grill tijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Ananas 1 st
  • Sinaasappel 2 st
  • Honing 1 el
  • Amandelen 1 handje

Bereiding

Voor de saus: halveer de sinaasappelen en knijp het sap er uit (eventueel met behulp van een vork). Doe het sap in een steelpannetje samen met de honing. Breng aan de kook en laat deze 10 doorkoken. Laat de saus afkoelen.


Snij de boven en onderkant van de ananas (en gooi weg). Stabiliseer de ananas op een snijplank en snij met een koksmes de schil van het vruchtvlees. Blijven er nog kleine pitjes/haartjes over? Snij deze weg door deze aan beide kanten klein in te snijden – als een v. Snij de ananas in plakken van ongeveer 1 cm.


Grill de ananas aan beide kanten op de bbq zodat hij mooie bruine strepen heeft. Dit duurt ongeveer 15 min. Garneer de ananas vlak voor het opdienen met de saus en amandelen. Tip: grill de ananas voordat je vlees / vis hebt gebakken op de bbq. Dit geeft anders smaak af aan de ananas.