WIE BEN IK?!


"Een totaal groene keuken in mijn studentenwoning - tot grote hilariteit bij mijn vriendinnetje en huisgenoot - het resultaat van een poging tot het maken van zelfgemaakte doperwtensoep." 

Koken is vooral doen, nog een keer doen en een beetje durven. Ook ik ben zo begonnen... 
Bij koken hoeft niet alles heel precies (dit moet wél bij patisserie). Een beetje van dit, een beetje van dat en zo je eigen smaak ontwikkelen. Met de tijd is koken bij mij uitgegroeid tot een creatieve en ontspannen tijdsinvulling van mijn week.

"Ok, niet als ik laat uit mijn werk kom en snel het eten op tafel moet hebben (lees: met een vermoeide peuter om me heen). Dan kies ik voor echt makkelijk: aardappel mét schil, gekookte groente met vega, vlees of vis. Of ik maak het eten de dag van te voren klaar."


Doordeweeks - op de dagen dat ik werk - kies ik voor eenvoudig. In het weekend voor wat meer uitgebreidere gerechten. Voor mijzelf en mijn gezin zoek ik daarin een balans tussen voldoende groentes, fruit maar ook koolhydraten en snoepen (soms verantwoord en soms juist lekker niet).

 

Ik ben begonnen met het koken van recepten van anderen en keek regelmatig naar kookprogramma's op tv. Dit heeft mijn smaak- en kennispalet vergroot. Met mijn creativiteit en voorliefde voor gezonde voeding kan ik nu op eenvoudige wijze een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten. Deze ervaring wil ik graag met jou delen. Want gezonde maaltijden bereiden hoeft niet ingewikkeld te zijn, wél lekker!

Veel plezier!

 

Liefs, Janne