WELLINGTON VEGA MET POMPOEN


Tijd

30 min + 55 min oventijd + 25 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Flespompoen 1300 kg (gewicht is incl. schil)
  • Rode ui 1 st
  • Bieslook 15 gr (fijngesneden)
  • Pecannoten 100 gr (grof gehakt)
  • Citroen 1 st (alleen het rasp)
  • Bladerdeegrol 1 st
  • Geitenkaas 100 gr (ik gebruik geitenkaas rondjes)
  • Ei 1 st (alleen het eigeel)
  • Optioneel: 3 bladerdeeg vierkantjes voor de sterren

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de pompoen in de lengte en leg deze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Inclusief de pitjes. Bestrijk de pompoen met een beetje olie. Leg ook de ui (in de schil) op de bakplaat en bestrijk deze ook met een beetje olie.

Bak de pompoen en ui ongeveer 55 min in de oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je pompoen. Check met je vork of de pompoen zacht is.

Laat de pompoen en ui even afkoelen.

Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een schaal. Voeg de bieslook, pecannoten en citroenrasp toe.

Druk het vruchtvlees van de ui uit zijn schil. Snij het vruchtvlees fijn en voeg ook toe aan het pompoenmengsel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer goed door.

Rol het balderdeeg uit. Schep het pompoenmengsel gelijkmatig op de onderste helft van het bladerdeeg. Laat hierbij aan de zijkanten een randje bladerdeeg over van ongeveer 1 cm. Met deze rand plak je de wellington dicht met de bovenste helft van het bladerdeeg.

Verkruimel de geitenkaas over het pompoenmengsel.

Klap het bladerdeeg dicht. Mocht er wat vocht uit de vulling komen, dep dit dan weg met keukenpapier. Plak de randen van het bladerdeeg aan elkaar door deze dicht te vouwen met je vingers of druk ze dicht met een vork.

Optioneel: druk een aantal sterren uit de drie bladerdeeg vierkantjes en plak ze op de wellington. Ik gebruik hiervoor een klei-vorm van mijn kinderen.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden. Bestrijk de wellington met het eigeel en bak de wellington 25 min in de oven.

Dit gerecht is goed vooraf te bereiden. Je kan het pompoen mengsel een dag van te voren maken. Je bekleed het bladerdeeg dan op de dag van serveren. Ook kan je de wellington vooraf afbakken en opwarmen bij het serveren. Tip: bak je de wellington eerder af? Voeg dan 2 el paneermeel tussen het pompoenmengsel en het onderste bladerdeeg toe zodat het vocht wordt opgenomen.