PIZZASTER (VOOR KIDS)


Tijd

35 min + 15 min oventijd

Porties

6 - 8 stukjes

Ingrediënten

  • Pizzadeeg kant-en-klaar 1 st
  • Geraspte mozzarella 75 gr
  • Passata ongeveer 4 el
  • Gedroogde oregano hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het pizzadeeg uit. Leg het deeg horizontaal (de langste zijde horizontaal). Maak een vouwlijn door de twee punten van de korte zijde op die van de andere zijde neer te leggen en de vouwrand licht aan te drukken. Vouw weer terug en halveer het deeg door de vouwlijn te snijden.

Nu heb je twee gelijken gedeeltes. Ook deze halveer je op dezelfde manier zodat je 4 gelijke stukken hebt.

Pak een stuk en trek die een klein beetje uit elkaar zodat je een wat rondere vorm krijgt. Leg hem op het aanrecht of snijplak. Bestrijk het deeg met ongeveer 2 tl passata en garneer met wat geraspte kaas en oregano.

Pak nu een tweede stuk deeg, trek het weer een beetje uit elkaar voor de wat rondere vorm en druk het op het andere besmeerde stuk. Druk het deeg op elkaar.

Pak een schaaltje van ongeveer het formaat van het deeg en leg die er boven op en druk licht aan. Snij de randen weg rondom het schaaltje zodat je een ronde deegvorm overhoudt.

Nu pak je een eierdop of klein kopje voor de binnen cirkel. Maak een afdruk in het midden van het deegrondje. Je snijdt niet het deeg! Haal de eierdop weg. Snij nu 10 gelijken stroken vanaf de binnen cirkel naar buiten, je krijgt een soort waaier (zie foto’s).

Nu ga je de sterpunten draaien. Je pakt twee stroken die naast elkaar zitten en draait deze een paar keer in tegengestelde richting en drukt de uiteinden aan elkaar. Herhaal dit met alle stroken zodat je een ster krijgt met 5 ‘punten’.

Leg de ster op de bakplaat met bakpapier en herhaal dit voor alle deegstukken.

Bak de sterren ongeveer 15 min in de oven goudbruin.