KOMKOMMER GEVULD MET EI-TRUFFEL SALADE EN RADIJS


Tijd

20 min + 15 min voor de ei-truffel salade (deze kan je heel goed een dag vooraf voorbereiden.)

Porties

4

Ingrediënten

  • Veldsla 100 gr
  • Komkommer 1,5 st (ongeveer)
  • Radijsjes 1 bosje (gewassen, groen verwijderd)

Voor de ei-truffel salade:

  • Eieren 4 st
  • Truffelmayonaise 125 gr (meer of minder naar smaak)
  • Yoghurt 1 el (meer of minder naar smaak)

Bereiding

Snij 8 stukken komkommer van ongeveer 1,5 cm. Hol de komkommer uit met een klein lepetje zodat er een soort bakje ontstaat. Het komkommertorentje.

Snij 4 stukken komkommer van ongeveer 1,5 cm. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder het vruchtvlees. De gehalveerde komkommer.

Radijsjes: 4 radijsjes gehalveerd en in dunne plakjes gesneden.

Voor de ei-truffel salade: Kook de eieren 10 min. Giet de eieren af en laat afkoelen. Pel de eieren en doe in een schaal. Prak met een vork. Voeg de Truffelmayonaise en yoghurt toe. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.

Verdeel de sla over 4 borden. Leg op ieder bord 2 komkommer torentjes en 1 gehalveerde komkommer. Vul de torentjes en de gehalveerde komkommer met wat ei-truffel salade en garneer met een paar plakjes radijs. Leg ook enkele hele radijsjes tussen de sla.

Tip: Ook lekker om dit te serveren met een zelf gemaakte bruschetta of toast.