KERSTBOOM VAN RAUWKOST EN VEGA KNAKWORST


Tijd

Voor 3 kerstbomen ongeveer 20 min.

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

    • Komkommer kerstboom: ongeveer 1/2 komkommer + 1 blauwe bes.
    • Komkommer vega knakworstboom: ongeveer 1/4 komkommer en 2 knakworsten + 1 blauwe bes.
    • Komkommer paprika boom: ongeveer 1/4 komkommer en 1/4 paprika + 1 blauwe bes.

    Bereiding

    Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika en dunne reepjes.

    Halveer de vega knakworsten.

    Snij ‘blokken’ komkommer van ongeveer 1 cm dik. Halveer daarna de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snij de komkommer in dunne reepjes.

    Rijg een aantal rauwkost en vega knakworst reepjes op de satéprikker. Leg het geheel plat op een snijplak en snij in de vorm van een driehoek (kerstboom). De afgesneden stukken gebruik je om de top van de kerstboom op te vullen op de prikker. Prik de boom in het komkommer blok en de blauwe bes in de top als piek en knip de satéprikker op maat.

    Variatie: je kan ook bleekselderij gebruiken of vervang het komkommer blok door een blokje (vegan).