KERSTBOOM PIZZABROOD MET PESTO
Tijd
25 min + 20 min oventijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Pesto 2 el
- Geraspte Parmezaanse kaas 50 gr
- Pizzadeeg bodem 1 st (kant-en-klaar).
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden.
Rol het pizzadeeg uit. Snij een driehoek uit het pizzadeeg. Ik gebruik saté prikkers om de juiste vorm te bepalen. Zie foto 1.
Plak de twee losse zijkanten aan elkaar zodat dit een driehoek vormt. Druk de randjes aan elkaar vast. Zie foto 2.
Bestrijk de driehoek met de pesto. Plak vervolgens de andere driehoek van deeg bovenop de vorm en druk aan.
Snij de driehoek in aan beide zijdes in repen van ongeveer 1 cm zodat je een kerstboom ‘motief’ krijgt. Snij niet helemaal tot aan het midden door. Zie foto 3.
Draai de ingesneden stukjes een aantal keer rond. Bestrooi daarna de hele kerstboom met de Parmezaanse kaas.
Bak de kerstboom 20 min in de oven.
Tip: Je kan natuurlijk ook kleinere kerstboomvormen maken i.p.v. deze grote.




